Er din hudpleje en mærkesag? Se relaterede produkter

Hvilke miljømærker skal jeg kigge efter?

Hører du til dem, der nærlæser deklarationen på midler til personlig pleje? Så ved du, at det kan være svært at gennemskue, hvad der egentlig er i. Der findes dog miljømærker, som gør valget af miljø- og sundhedsvenlige produkter lettere.

De officielle miljømærker på produkter til personlig pleje kan være Svanen og Blomsten. Mærkerne betyder, at et produkt er miljøvenligt og ikke indeholder stoffer, som mistænkes eller anses for at være sundhedsskadelige. Der er stort set ingen forskel på de to mærker, andet end at Svanemærket er en nordisk ordning, og derfor findes på produkter markedsført i Norden, mens Blomsten er EUs mærkning og derfor også findes på varer i og fra andre europæiske lande. Du kan også få produkter, som ikke bærer nogen af mærkerne, men som alligevel kan være skånsomme for miljø og sundhed. Det koster nemlig penge at få lov til at bære miljømærkerne, og derfor vælger nogle producenter mærkningerne fra.

Der må ikke være parabener i

Når et produkt til personlig pleje bærer Svanen eller Blomsten, skal det blandt andet være fri for parabener som konservering. Det betyder dog ikke, at produktet er fri for konserveringsstoffer. Her er blot anvendt andre stoffer for at undgå, at skadelige svampe og bakterier slår sig ned. I produkter med et særligt indhold af fedtstoffer, eller som er tæt emballeret, kan du helt undgå konservering. Et miljømærket produkt må godt indeholde parfume, men mængden er oftest begrænset. Hvis du er i tvivl om indholdsstofferne i din hudpleje, så spørg på dit apotek.

Få mere faglig viden her

Tilbage til toppen