Bzzzzz, slå stik og kløe Se relaterede produkter

Bzzzzz, slå stik og kløe

Er du bidt af sommeren, kan du også let blive bidt af insekter. For mange er det især myg, der er en plage.

De suger mest ved solnedgang og i de første morgentimer - og de tiltrækkes af kropslugt, ånde og af fugt, varme og lys. Når de skal finde en at suge blod fra, så lugter de sig frem. Du kan gøre missionen vanskeligere ved at sløre din kropslugt med et myggemiddel. Et myggemiddel indeholder duftstoffer, som afskrækker eller forvirrer myggene. Derved nedsætter du risikoen for, at de sætter sig på dig.

Nogle mennesker har en kropslugt, som i højere grad tiltrækker myg. Hvis du er en af dem, så beskyt dig også med lyst tøj i kraftige materialer, og spray tøjet med et myggemiddel. Myg kan godt stikke igennem tyndt tøj.

Når myggestik klør, er det, fordi myg udskiller et stof, som skal forhindre dit blod i at størkne, mens myggen suger. Vi reagerer forskelligt på dette stof. Nogle får kløe kort tid efter et stik, andre først timer og dage efter. Nogle kan også få hævelser, hvis de reagerer meget allergisk på stoffet. Er du plaget af myggestik, så hav et middel mod kløe på dig, og brug det, så snart et stik "vågner op". På den måde kan du bremse kløen i tide og undgå at kradse hul og få sår. Har du fået mange stik, kan du også lindre med et antihistamin (mod allergi) i tabletform.

Få mere faglig viden her

Tilbage til toppen