Børst smilet frem hos de små Se relaterede produkter

Børst smilet frem hos de små

Det kan være op ad bakke, når et lille barn skal vænne sig til at have børstet tænder. Men tandbørstning kan faktisk gøres sjovt, hvis du vælger det rette tidspunkt og skaber en god stemning.

Lige inden sengetid og lige før du skal ud af døren om morgenen. Det er de typiske tidspunkter børn får børstet tænder på. Men hvis dit lille barn er meget træt om aftenen, eller du er meget fortravlet før afgang om morgenen, så er det måske ikke det rette tidspunkt for en lille, der skal lære at have et godt forhold til tandbørsten. Væn i stedet dit lille barn til tandbørsten og tandbørstningen på tidspunkter, hvor du har overskud, og dit barn er frisk. Det giver ro og tid til at skabe en rar oplevelse. Vær positiv, tal opmuntrende og syng gerne en sjov sang, som fanger barnets opmærksomhed. Giv barnet sin egen tandbørste at lege med og lad det prøve at børste tænder på dig. Når du børster tænder på dig selv, så lad gerne barnet kigge på, så det bliver fortrolig og tryg ved det. Hvis dit barn er overtræt eller ked af det, så vent til barnet er opmuntret. Det er svært at børste tænder på et barn, der stritter imod.

Et barn i selvstændighedsfasen vil ofte modsætte sig at få børstet tænder. Men giv ikke dit barn valget, om det skal have børstet tænder eller ej. Lad det i stedet få valget mellem to tandbørster, to tandpastaer eller lad det vælge, hvilket rum det skal sidde eller ligge i, mens du børster. På den måde bliver barnet lyttet til, men mærker samtidig, at tandbørstning ikke er til diskussion. Husk på, at lille barn, der stritter imod, ofte let kan afledes med spændende snak, fantasi og leg. Når tandbørsten skal ind i munden, så leg, at det er en kost, der skal feje et gulv, en bi, der skal flyve fra blomst til blomst eller brug fantasien, når du fortæller, hvad du børster væk inde i munden. Et spejl, som barnet selv kan holde, vil også være et hit. På den måde kan det følge med i, hvad der sker.

Disse tricks kan forøvrigt også bruges, hvis du har et barn der ikke vil spise.

Få mere faglig viden her

Tilbage til toppen