Bliv den bedste sommerversion af dig selv Se relaterede produkter

Bliv den bedste sommerversion af dig selv

Det er nu og de næste par måneder, at sommerlivet skal leves til fulde. Vi har samlet en række nyttige tips til, hvordan du bliver klar til at hoppe i sandalerne og de flotte sommerkjoler med god selvtillid.

1. Solcreme

Solcreme er regel nummer et – både sommer og vinter. Det er nemlig det bedste middel mod solens stråler, som vi elsker – men som desværre også udtørrer vores hud og giver rynker.

I Danmark rækker SPF 15, hvis man bruger nok af solcremen. Det vil sige en voksenhåndfuld til en voksenkrop, og en barnehåndfuld til en barnekrop – plus en teskefuld til ansigtet (mindre til børn). Smør gerne på af to gange – så er det nemmere at undgå ’helligdage’. Det er en god idé at vælge en solcreme med antioxidanter samt, for voksne, at styrke huden ekstra med serum under solcremen.

2. Solskoldet?

Hvis du har fulgt ovenstående råd, så behøver du ikke læse med her. Men – har uheldet alligevel været ude efter lidt for godt selskab i solens stråler, så er der heldigvis hjælp at hente med aftersun. På apoteket kan du nemlig finde et stort udvalg af aftersun-produkter.

3. Sommer-fødder

De fleste af os bruger masser af tid og penge på at pleje både ansigt og krop, men glemmer fuldstændigt fødderne – og det er ærgerligt. For en tyk, hård og sprækket hud på hælene er ikke rart. Invester derfor i en eksfolierende hælcreme og kig gerne efter dem, der indeholder flere gode olier.

Som al anden hud, har huden på dine fødder også brug for fugt. Cremen skal være federe end en almindelig bodylotion. Smør fødderne godt ind efter badet og lad dem lufttørre. Efter cirka fem minutter har huden suget den fugt, den har brug for, og du kan tørre eventuelt overskydende creme af.

4. Lugtfri sko

Og nu vi er ved fødderne! Det kan måske virke nemmere bare at gemme dem væk i sneakers, hvis fødderne ikke ser pæne ud. Men går du barfodet i sneakers, så husk at lufte dem godt. Spray dagligt fødderne med en anti-perspirant til fødderne, da det forebygger svedige fødder.

5. Sommer-hud

Hjælp din hud ud af vinterhiet med fugt og forkælelse. Efter en lang vinter, har din hud nemlig brug for fugt og ikke mindst fedt, som holder på fugten. Jo federe creme, jo mere fedt er der i den, og det er godt. Massér den fede creme på hele din krop lige efter badet.

Ansigtsrensning er også vigtig, hvis du ønsker en smuk og velplejet hud, da den bedre vil kunne optage solens stråler og få en dejlig glød. En rensegel kan f.eks. afhjælpe fedtet hud. Men den skal helst ikke benyttes oftere end en gang om dagen, da du ellers risikerer at irritere huden unødvendigt.

Kilde: www.magasinethelse.dk

Få mere faglig viden her

Tilbage til toppen