Artikler fra apotekeren.dk

På denne side er der samlet en række interessante artikler som kan give dig en sundere eller bedre hverdag.

Hudpleje

Hvordan får jeg en ung hud - Alle begynder på et tidspunkt at ville have ung hud igen, men så er det ofte for sent. Læs denne artikel inden du bliver for gammel.

Hvilke miljømærker skal jeg kigge efter - Der findes en række miljømærker som er vigtige at kende til. Få en oversigt med dem her.

Kan voksne få bumser - Vi bliver ofte spurgt om voksne får bumser. Denne artikel giver dig svaret på bumseudfordringerne.

Hvorfor bliver huden tør - Der er nogle helt essentielle årsager til, at din hud bliver tør. Læs denne artikel og bliv klogere på tør hud.

Ældning af huden - Huden bliver gammel og det kan være svært at gøre meget ved. Det er den proaktive indsats der er vigtigst.

Pleje af hud med eksem - Eksem er en ubehagelig hudsygdom, der hvis den ikke plejes ordentligt, begynder at skælle og sprække.

Rød og blussende hud - Rød og blussend hud kan være et tegn på en hudsygdom i ansigtet, som du heldigvis kan gøre noget ved. 

Din hudtype ændrer sig - Din hudtype forbliver ikke altid den samme. Gennem dit liv kan din hudtype skifte op til flere gange.

Tør hud om vinteren - Gennem vinteren bliver din hud mere tør. Læs her, hvad du kan gøre ved tør hud.

Er din hudpleje serie god nok? - Hudpleje er en mindre vidensskab. Du får dog her nogle få enkle råd til, hvad du bør kigge efter når du vælger hudplejeprodukt.

Bleg vinter hud og sol... - Den blege hvide vinterhud er særdeles følsom overfor forårets solstråler. Er du i farezonen for en slem forbrænding? 

Tør hud om vinteren - Gennem vinteren bliver din hud mere tør. Læs her, hvad du kan gøre ved tør hud.

 

Mor og børn

Babyhud og rød numse - Du kan næsten ikke undgå at din baby får børneeksem og rød numse. Du kan dog tage dine forbehold og minimere risikoen.

Børst smilet frem - For børn skal tandbørstning være sjovt. Gør det derfor til en leg og dit barn vil gerne børste tænder med dig.

Udsæt ikke dine børn for passiv rygning - Dine børn er ekstra udsatte for passiv rygning. Sørg for at holde dem væk fra røgen. 

Mit barn vil ikke spise - Alle med børn kender det når ens barn bare ikke vil spise sin morgenmad, frokost eller aftensmad. Her er gode råd til dig.

Har dit barn smerter? - Lær hvordan du kender forskel på en potentiel alvorlig sygdom og normal utilpashed når dit barn har smerter.

 

Personlig pleje

10 tips til sunde og lækre fødder - Sådan undgår du at få fodsvamp, fodsved eller ekstrem hård hud. Husk at ulækre fødder IKKE er et scoretrick.

Sæbe med lav PH værdi - en artikel om den sæbe du bør bruge i badet og som intimsæbe.

Intimpleje - Det er vigtigt at du har en ordentlig intimpleje, så du ikke får svamp eller andre ubehagelige irritationer i intimområdet.

Skedesvamp - Det klør og irriterer dagen lang, men skedesvamp kan heldigvis bekæmpes. Læs med her hvordan du kommer af med svamp i skeden.

Tips til intimpleje - Sommeren er hård ved det intime område. Der findes dog heldigvis nogle enkle råd du kan følge for at opretholde et godt miljø.

Lus i skolen? Sådan vinder i - Lus er svære at slippe af med især, hvis smitten foregår i skolen. Læs hvordan i griber kampen an og vinder. 

Dårlig ånde - En ildelugtende ånde er tegn på aktivitet hos bestemte bakterier. Lær at holde dem nede i denne artikel.

Gør du ordentlig rent mellem tænderne? - Dine tænder har 5 sider, men får du børstet dem alle? 

 

Helse, sundhed og velvære

Tab dig sundt - en artikel om hvordan du med sund fornuft kan opnå et godt vægttab og en sundere livsstil. 

Motion for gravide - Må du overhovedet dyrke motion som gravid. Denne artikel giver dig hvad du må og ikke må.

Motion for ældre - Kan ældre dyrke sport og motion. Få svaret på, om det er sundt eller sundhedsskadeligt at dyrke motion for den ældre generation. 

Sund kost til gravide - Du kommer ikke let til en graviditet, du skal spise sund kost og dyrke motion. 

Lopper i huset? - Lopper kan overleve rigtig længe og venter bare på de bedste forhold til at klække. Læs her, hvordan du forhindrer det.

Myggestik igen, igen, igen.... - Er myggen vild med din duft, så er der her et par gode råd til, hvordan du bedst undgår myggestik.

Hvordan får jeg mere energi om vinteren - Det kan være svært at hive sig selv igennem vinteren. Her er gode råd til at overkomme vintersæsonen.

Omega 3 til barn - Det er en rigtig vigtig fedtsyre for dit barn, så sørg for at det får Omega 3 og Omega 6.

Er du mon knoglestærk - Ca. 10% af kroppens knogler udskiftes hvert år, men med alderen mindskes knoglevæksten.

Den gode tarmflora - Vidste du, at der i din mave er mere end 100.000 milliarder bakterier? Er det farligt? Det finder du ud af i denne artikel.

Hud med bumser - Mange unge lider af hud med bumser. Det kan der gøres noget ved, eventuelt med hjælp fra din læge. 

Føl dig ung hele livet - Vil du føle dig ung når du bliver ældre, så er det vigtigt at bruge dig selv på den rette måde.

Sundere fordøjelse - En sund fordøjelse er rigtig vigtigt for os, hvis vi skal have det godt. Læs her, hvad du kan gøre for at forbedre fordøjelsen.

10 tips til en sundere livsstil - Her finder du 10 tips til en sundere livsstil. Du får en generelt bedre livskvalitet. 

Sådan behandler du angreb fra naturen - Myg, flåter og brændenælder. Læs hvordan du skal tackle disse angreb fra naturen.  

Motion som medicin - Motion virker fremragende som middel mod dine smerter. Måske du skulle overveje at dyrke mere motion, hvis du ofte har ondt?  

Er du sportsskadet? - En sportsskade, hvad enten den er pludselig opsået eller skyldtes overbelastning, skal behandles ordentligt. Læs hvordan her! 

Er du blevet tacklet af en skade? - Sådan gør du comeback og tackler din skade. 

 

Astma, allergi, høfeber og forkølelse

Spiller forkølelsen dig et puds? - Bliver du også ramt af forkølelse mindst en gang hvert år? Så læs her, hvad der egentlig foregår.

Snyd forkølelsen - Er du træt af, at blive forkølet, så læs disse tips til, hvordan du fremover undgår at bliver forkølet.

Er det høfeber eller en forkølelse? - Læs om forskellene på høfeber og en forkølelse og læs, hvad du bør gøre. 

Hvad er høfeber? - Oversigt over alt vedr. høfeber. Læs hvordan det føltes, hvem der rammes, hvorfor du bliver ramt og, hvad du kan gøre.

Hvad pollen sker der? - Har du 100% styr på, hvad pollen er og, hvorfor du måske render rundt med forkølelsessymptomer? 

Har du høfeber? - Høfeber er synderen i mange af forårets forkølelses symptomer. Tjek om du har høfeber her. 

Har du allergi på kryds og tværs? - Du er måske ikke kun allergisk overfor pollen. Du kunne også være ramt af denne synder. 

Hoster du engang imellem? - Når du hoster renser din krop dine luftveje, men hoster du ofte er det et tegn på sygdom. 

Kløe over hele kroppen - Har du en kløe over hele kroppen kan du være udsat for hudeksem. Det er ikke rart, men du kan heldigvis gøre noget ved det. 

Sådan tackler du en tilstoppet næse - Er din næse tilstoppet? Så er der her nogle enkle og effektive råd du kan følge. 

Ondt i halsen - Vi kan alle opleve at få ondt i halsen og måske bliver vi en smule røde. Der findes heldigvis behandlingsmetoder.

 

Vitaminer og mineraler

Vitaminer til senior - en artikel om at du stadig har brug for vitaminer selv om du bliver ældre.

Behov for et vitamintilskud - Det er ikke alle der har behov for vitaminer og mineraler som tilskud. Læs med om du skal tage et tilskud eller ej.

Mad med d-vitamin - Et af de vigtigste vitaminer du kan indtage et D-vitaminet. Hold det sammen med Kalk og du har en vigtig cocktail af vitaminindtag.

D-vitamin gavner mere end knoglerne - D-vitamin er ikke kun for knogler. Resultater viser det hjælper mod en række sygdomme. 

 

Mund og tænder

Har du en irriteret mund? - En irriteret mund kan give flere mindre mundsygdomme. Læs her om de mest udbredte og symptomerne.

Lider du af tør mund? - En tør mund kan skyldtes lidt nervøsitet eller anstrengelse, men det kan også skyldtes alvorligere psykiske og fysiske problemer.

Er sukker syreholdigt? - Syre ætser dine tænder, men gør sukker mon det samme? Bliv klogere på sukker, syre og dine tænder i denne artikel.

Blister - Hvorfor? - Blister rammer 1 ud af 5 danskere og gør meget ondt. Der findes dog enkelte tips til, hvordan du kan mindske smerterne. 

Taber du tænderne? - Paradentose er en sygdom, hvor du taber dine tænder en efter en. Men med god hygiejne kan du undgå sygdommen. 

 

Diarré og forstoppelse

Rejsediarré, sådan undgås det! - 20-50% oplever akut diarré på ferien. Læs, hvad du skal gøre for at undgå og behandle rejsemave.

Træg mave? - Lider du af forstoppelse, oppustethed eller træg mave generelt, så læs her, hvad du kan gøre ved din mave. 

Lider du af forstoppelse? - Går du på toilet mindre end 3 gange i ugen, kan du lide af kronisk forstoppelse. Læs mere om sygdommen her. 

Feriemave... ØV! - Undgå at blive en af de 20-50% af danskerne der får feriemave på ferien. Læs her hvordan, og hvad du skal gøre i tilfælde af feriemave.

God mavebalance - En god mavebalance er en mave, hvor dine sunde bakterier sørger for at de dårlige bakterier ikke kommer ind i kroppen. 

 

Smerter

Ondt efter arbejde? - Har du ondt eller er du øm efter en dag på arbejde, så lær her hvordan du skal forholde dig og, hvad du kan gøre.

Sådan bruger du smertestillende håndkøbsmedicin er en artikel der giver en vejledning i hvordan du bør bruge smertestillende medicin.

Slip af med din hovedpine - Bliv klogere på, hvorfor du får hovedpine og lær, hvordan du kan slippe af med den. 

Undgå slidgigt - Slidgigt skyldtes som regel forkert brug af din krop. Få her et par tips til, hvordan du kan undgå slidgigt. 

Tilbagevende smerter? - Har du tilbagevendende smerter, så gør dig selv en tjeneste at få det tjekket. Læs om tilbagevendende smerter her. 

Har du ondt i dine led? - Forkerte bevægelser eller belastninger kan være med til at øge presset på vores led og dermed skabe en inflammation.

Er det vokseværk? - Smerter i forbindelse med vokseværk kommer oftest snigende i aften og natte timerne. Læs lidt om, hvad du kan gøre og, hvad vokseværk er. 

Forår og ondt i ryggen? - Har du anstrengt dig for meget/hurtigt i haven efter vinterperioden? Læs her hvordan du holder skaderne på et minimum efter en længere pause. 

Er du smerteekspert? - Lad nu være med bare at købe smertestillende medicin uden videre. Lad os komme til bunds i dine smerter og få gjort noget ved dem en gang for alle! 

Halsbrand? Dette kan du gør - Halsbrand skyldtes surt maveindhold der trænger op i halsen. Læs her, hvad du kan gøre for at mindske disse "opstød". 

 

Rygestop

Er det på tide med et rygestop? - Rygning er ekstremt sundhedskadeligt. Læs her, hvorfor du bør droppe rygningen med det samme!

Tænd dit rygestop - Kom i gang med dit rygestop i dag. Flere gode grunde til at stoppe og vejledning til, hvordan du kommer i gang. 

Tygger du nikotintyggegummi forkert? - Nikotintyggegummi har ingen effekt, medmindre det tygges på en bestemt måde.

Rygning ødelægger kvinders hjerter - Er kvinder ekstra udsatte i forbindelse med rygning? Få svaret i denne artikel.

 

Dyr

 

Solcreme

Bedste solcreme til børn - Små børn har brug for solcreme til at beskytte sig mod solen, denne artikel fortæller hvordan du gør det bedst.

En håndfuld solcreme - Hvor meget solcreme skal du bruge for at dække hele din krop i et passende lag solcreme? 

Soleksem - Det kan være rigtig ubehageligt at få soleksem og nogle mennesker får det hver eneste sommer. Der er en måde at komme det til livs på.

Plejer du kroppen efter solbadning? - Solbadning kan forsage store skader på din hud. Læs hvordan du bør behandle din krop efter solbadning. 

 

Sårpleje

Væk med snavs fra såret - Hvis du ikke får renset dit sår ordentligt, risikerer du at der går betændelse i det. Se her, hvordan du renser dit sår.

Den bedste behandling af sår - Et sår heler bedst, hvis det er helt rent og, hvis det holdes.... Læs artiklen og se den næst vigtigste betingelse. Den vil overraske dig!

 

Kosttilskud

Jernmangel hos kvinder - Mange fødedygtige kvinder lider af jernmangel. Det rette kosttilskud og en speciel kost kan hjælpe dig på rette vej.

Forskellen på naturlægemidler og kosttilskud - Der er stor forskel på naturlægemidler og kosttilskud, derfor er det uhyre vigtigt du ved, hvad der er hvad.

Hvordan får du omega 3 fedtsyrer - Omega 3 fedtsyrer får du fra fisk, men du skal vælge de rigtige. Denne artikel fortæller dig hvilke.

Jern og graviditet - Under en graviditet er det meget vigtigt, at du får et jerntilskud. Læs med hvorfor og hvor meget du skal indtage.

 

Generelt om medicin

Klar til en aktiv ferie? - Er du klar på en aktiv ferie? Er du god til at lytte til kroppens signaler? Ellers ligger der en skade og venter på dig.
 

Få mere faglig viden her

Tilbage til toppen